Residential Property Devon

 

In careful response to its position within an ‘Area of Outstanding Natural Beauty’, this substantial house addition stretches out from the pitches of an Arts and Crafts style building, folding and stepping down into a steep site. The folds open fissures highlighting views around interlocking rooms, such that occupants move through a complex variety of spatial conditions opening to varying glimpses onto its privileged surroundings. An extended living room forms a transition point between old and new, and the disparate programmes of the house, collecting views and reflected light via a swimming pool below. Highly insulated and using sustainable materials, the scheme also employs heat exchange systems, stack ventilation and water harvesting.

Location: Uplyme, Dorset

Client name: Private

Status: completed

Final budget: £700,000